marți, 10 ianuarie 2012

Lista documente pentru inregistrarea societatii comerciale


            Pentru depunerea dosarului la ONRC privind inregistrarea societatilor comerciale cu raspundere limitata sunt necesare urmatoarele documente :
-          1 Cerere de inregistrare (original)
-          2 Dovada verificarii disponibilitatii firmei si rezervarii denumirii(original)
-          3 Daca este cazul,acordul pentru utilizare denumire(original)
-          4 Dovada verificarii calitatii de asociat unic intr-o singura societate cu asociat unic(original)
-          5 Actul constitutiv(original-2 exemplare)
-          6 Documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social,inregistrat la Administratia Financiara
-          7 Certificatul de unicitate sediu si adeverinta emisa de Administratia Financiara ( aici : act proprietate(original si copie),act folosinta spatiu(original si copie),act id titular si cerere tip )
-          8 Declaratie pe proprie raspundere in forma autentica privind respectarea conditiilor pentru stabilire sediu social
-          9 Chitanta pentru depunerea capitalului social (copie)-daca aportul pentru capital social este numai numerar
-          10 Declaratie pe proprie raspundere date de administrator /fondatori ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestor calitati
-          11 Acte de identitate fondatori,administratori,reprezentanti(copii)
-          12 Specimenele de semnatura ale reprezentantilor(original)
-          13 Declaratie tip pe propria raspundere din care rezulta ca persoana juridica desfasoara/nu desfasoara activitatile declarate si indeplinirea conditiilor legale in domeniu sanitar,sanitar-veterinar.mediu si protectia muncii
-          14 Dovezile privind plata taxelor.
-          15 Pentru societatile cu sediu social stabilit in mediu rural se solicita si adeverinta de la primaria comunei .
-     16 Vector fiscal ( aici se alege optiunea pentru 3% din incasari sau 16% din venituri si perioada impozitarii-lunar sau trimestrial, urmand ca optiunea pentru platitor de TVA sa se faca la Administratia Financiara dupa inregistrarea societatii) .

Daca va hotarati sa depuneti dosarul personal trebuie sa va inarmati cu nervi de otel,rabdare si mult timp la dispozitie sa obtineti documentele necesare. Aveti nevoie de o persoana care are  cunostinte juridice pentru redactarea actului constitutiv personalizat societatii dumneavoastre .Va puteti astepta  si la alte cereri din partea ONRC.
Cand deschiderea societatii comerciale se face prin reprezentare, dumneavoastra trebuie sa asigurati consilierului juridic doar actul de identitate original si actul de vanzare cumparare sau contract de inchiriere . Contractul de comodat se dactilografiaza pe baza actului de proprietate/certificat de mostenitor,etc.Specimenul de semnatura si declaratia pe proprie raspundere pentru fondatori se va da in fata notarului impreuna cu procura speciala pentru mandatar.
Autorizarea societatii se face in termen de 3 zile de la depunerea dosarului si garantat tariful pentru infiintare firma va fi semnificativ mai mic daca veti deschide SRL prin reprezentant .
Dupa infiintarea firmei colaborarea noastra poate continua , asumandu-mi intermedierea si reprezentarea societatii in relatia cu autoritatile locale prin redactare de documente cu caracter juridic si administrativ.

Actualizari:

Din luna februarie 2012, certificatul pentru stabilire sediu social sau schimbare sediu social si adeverinta aferenta se emit direct de la Registrul Comertului,scutind clientii de un drum si cateva zile de asteptare,actele pentru eliberarea acestuia raman insa aceleasi.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu